Než pustíte psa do postele, zvažte pro a proti

Mazlíčci 30. března 2021 | 09:50 — Klára Sanders
Možná už jste to zažili. Přinesete si domů nové štěňátko a když nastane první společná noc, jen málokdo odolá a nevezme si psa do postele. Přesto je dobré si toto rozhodnutí dopředu dobře promyslet. Spaní v jedné posteli může totiž mít svá pozitiva i negativa.
Další 3 fotografie v galerii
Pokud nejste alergiky ani astmatiky, pes bude ve vaší posteli vyvolávat samá pozitiva / Adrianna Calvo/Pexels

Je rozdíl mezi tím, zda si domů přivedete štěně nebo dospělého psa. Pokud se jedná o dospělého psa, musíte zvážit, zda je pes dostatečně vycvičený. Rozhodně mu vstup nedovolte v případě, že má agresivnější projevy nebo jde o tvrdohlavého psa, který vyžaduje pozornost a je těžké ho vycvičit. U štěněte spaní v posteli odložte v případě, že pejsek ještě není naučený na čistotu. Pro štěně může být obtížné uprostřed noci skočit z postele a domáhat se venčení nebo si odskočit na domácí záchůdek. 

Pes je lepší než antidepresiva

Pokud nejste alergiky ani astmatiky, pes bude ve vaší posteli vyvolávat samá pozitiva. Zapomeňte na antidepresiva, ke zmírnění depresí a jejich příznaků postačí čtyřnohý přítel člověka. Jeho přítomnost páníčkům zlepšuje náladu a snižuje hladinu stresu. Vnímat můžete také klidnější a lepší spánek. Pes je totiž pro člověka věrným ochráncem.

V zimním období jistě uvítáte teplo. Peřina a polštář jsou měkké a zahřejí, ale nedají se srovnat s příjemnou a teplou srstí našeho pejska. Pocit živočišného tepla je neocenitelný, příjemný je i hmatový zážitek ze zvířecí srsti.

Dejte pozor na psí parazity

Spaní se psem nemá pouze samá pozitiva, mějte na paměti, že cokoliv na sobě pes přinese z venku, tak to si zvete s sebou do postele. I když ho máte celou procházku na vodítku, nikdy zcela nezabráníte nezvaným hostům ke vstupu. Zaskočit vás můžou blechy i klíšťata a v posteli se můžou usídlit také roztoči. Pokud se tomu chcete vyhnout, pravidelně s mazlíčkem navštěvujte veterináře, psa nechte očkovat a používejte antiparazitické prostředky. Psali jsme také: Pokud se váš pes začal honit za vlastním ocasem, zpozorněte. Může jít totiž i o projev bolestivé nemoci

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu