Při venčení psa do mobilu nekoukejte. Má to své důvody

Mazlíčci 03. září 2021 | 10:58 — Mirka Malá
Bývá to tak často. Psa venčíte na vodítku a během procházky se více věnujete svému mobilnímu telefonu. Ale dělat bychom to rozhodně neměli.
Další 3 fotografie v galerii
Mobily na procházky se psem nepatří. Odvádí vaši pozornost. / Depositphotos

Ve skutečnosti jde o docela nebezpečný návyk z naší strany, který v tom nejhorším případě může vést až k tragédii. Nevěříte?

Měli byste vnímat, co se děje okolo

Ať už máte psa na vodítku, nebo je váš poslušný a vycvičený miláček bez něj, vy potřebujete vnímat, co se děje okolo vás. Na chodníku do vás nebo do vašeho psa může snadno někdo vrazit, když nevnímáte, co se děje před vámi či vedle vás a jak si počíná váš pes. Doslova tragédií to může skončit, když se svým pejskem vkročíte do vozovky, zatímco se věnujete svému mobilu a ve skutečnosti vůbec netušíte, jestli něco nejede.

Chraňte zdraví svého psa

Co když si nevšimnete, že váš pejsek sežral něco, co neměl? Později mu bude špatně a vy nebudete mít vůbec tušení, že na ulici pozřel třeba něco toxického a že může být dokonce ohrožen jeho život.

Chraňte svého psa před ostatními psy

Váš pes nemusí být zrovna ten agresivní, ale jiní psi ano. A vy vůbec nevíte, že se takový pes blíží k tomu vašemu, protože jste pohlceni svým telefonem. A to není jediná hrozba. Stejně tak jako agresivní cizí pes se může zničehonic přiblížit nějaké rozverné dítě, které se vašemu pejskovi nemusí líbit. Ať tak či tak, budete mít problém.

Váš pes touží po vaší pozornosti

Pokud jste si pořídili pejska, kterému se pak dostatečně nevěnujete, už to příště nedělejte. Pokud je vám na obtíž při procházce sledovat, zda je v pořádku, radostný nebo naopak smutný, pak rozhodně nejste jeho pravým parťákem.

Pejsci navíc touží po vaší pozornosti a lásce, kterou stejnou měrou chtějí dávat oni vám. Měli by vám tedy stát za to, abyste při venčení či procházce nebo na výletě nechali mobil v kapse a sdíleli s nimi váš společný čas. Dále čtěte: Emoce nejsou vlastní jen lidem. Poznejte, kdy na vás pes žárlí, je uražený nebo naštvaný.

Zdroj: Dog Time.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu