Ruličky od toaletního papíru nevyhazujte. Zabavíte děti a ještě získáte velikonoční výzdobu

Ostatní 13. března 2020 | 16:47 — Helena Malá
Kvůli koronaviru jsou české školy zavřené a děti jsou doma. Pro jejich rodiče to mnohdy představuje docela velkou zátěž. Poradíme, jak své ratolesti zabavit. Nechejte je vyrobit originální velikonoční dekorace, kterými ozdobíte váš byt. Budou vám k tomu stačit jen ruličky od toaletního papíru nebo kuchyňských papírových utěrek.
Dalších 5 fotografií v galerii
Ruličky od toaletního papíru můžete snadno proměnit v hezké velikonoční dekorace / Pinterest

Mít doma nečekaně děti celé dny doma, není snadné. Za chvíli se totiž začnou nudit a jejich špatná nálada má pak vliv na zbytek rodiny. Řešením je školáky zabavit. Poradíme, jak zabít dvě mouchy jednou ranou. Nechejte své potomky vyrobit velikonoční dekorace z ruliček od toaletního papíru. Na nějakou dobu je to zaměstná a vám navíc odpadne starost se sháněním velikonoční výzdoby.

Barevný kohoutek

Vyrobit barevného kohoutka z toaletní ruličky zvládnou i malé děti. Postup je velmi snadný. Ruličku natřete černou barvou a nalepte zvířeti očka. Ta samozřejmě můžete i namalovat. Z barevného papíru vystřihněte zobák, několik dlouhých tenkých proužků a hřebínek. Zobák nalepte pod oči a proužky s hřebínkem z vnitřní strany ruličky.

Noblesní slepičky

Na výrobu barevných slepiček budete kromě ruliček od toaletního papíru potřebovat také barevná pírka. Můžete je koupit nebo použijte bílá a doma si je nabarvěte. K tomu budete potřebovat barvu na textil, ocet, kastrol a vodu. Pírka nejprve properte ve vlažné vodě s přípravkem na mytí nádobí a poté propláchněte. Pak pírka obarvěte podle návodu na barvě na textil a znovu propláchněte. Nakonec nechejte pírka uschnout, tento proces lze urychlit fénem. Pírka budou možná ještě potřebovat pročesat kartáčkem. Když budete mít pírka připravená, obarvěte ruličky od toaletního papíru podle svého gusta, domalujte obličej a barevná pírka nalepte z vnitřní strany ruliček tak, aby slepičkám zdobila "hlavu".

Jednoduchý zajíček

Pokud nejste moc výtvarně nadaní, vytvořte si z toaletní ruličky roztomilého velikonočního zajíčka. Ruličku obarvěte (kdo chce, může ruličku také oblepit látkou) a dotvořte obličej. V tom vám pomohou nalepovací očka, která jsou k sehnání i v běžném papírnictví nebo v textilní galanterii. Z tvdého papíru potom vystřihněte dva stejně dlouhé proužky na ouška. Jeden konec proužku nalepte z vnitřní strany ruličky, druhý konec pak slepte k dalšímu zbývajícímu konci druhého proužku. Nahoře na závěr pomocí prstů proužky zmáčkněte, aby byla ouška dokonalá.

Jarní zahrádka

Z ruliček od toaletního papíru ale nemusíte vytvářet jen zvířátka, vyrobte z nich třeba jarní zahrádku. Ruličky obarvěte zelenou barvou a nahoře je z obou stran nastřihněte. Pak z tvrdého papíru vystřihněte různé květy, dodejte jim barvu podle svého vkusu a květy zastrčte do zářezů na ruličce. Nakonec si z papíru vystřihněte lístky a ty nalepte dolů na ruličku.

Veselý ušák

Podoba zajíčka může být různá. Pokud chcete trochu zajímavějšího ušáka, je tento nápad to pravé pro vás. Ruličku natřete barvou nebo polepte látkou. Z tvrdého papíru vystřihněte hlavu, ouška, tlapky a čumáček. Nalepte očka, čumák nalepte na slámové fousy a do horní části ruličky přilepte ještě malý chomáček vaty místo ocásku. Návody na výrobu dalších velikonočních dekorací za pár korun najdete i v našem článku zde.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu