Vyrobte si podzimního ježka. Krásnou dekoraci do okna nebo na zahradu, která vás nebude nic stát

Ostatní 01. listopadu 2021 | 17:20 — Anna Novotná
Mnoho domácností si rádo zkrášluje bydlení různými podzimními dekoracemi. A nemusí jít jen o rodiny s dětmi. Podzimní příroda nabízí nepřeberné množství materiálů k zútulnění našich domovů. Ale i doma naleznete nepotřebné drobnosti k takové nenáročné výrobě. Vytvořit si můžete například jednoduché ježky, kteří se budou krásně vyjímat na stole, parapetu nebo ve vaší zahradě.
Další 4 fotografie v galerii
Doma vyrobený ježek vás bude těšit / Shutterstock

Ježek je jedním ze symbolů podzimu. Díky svým ostnům nabízí mnoho způsobů svého ztvárnění. S našimi tipy to zvládnou i děti, s některými vám pomohou dokonce i předškoláci.

Ježek z brambory a šípků

Jednoduchého ježka si můžete vyrobit například pomocí větší brambory a šípků. Na procházce si nasbírejte dostatek šípků. Při sběru použijte nůžky, abyste jim ponechali stopky. Na ně doma připevněte aranžovací drátky, které pak napíchejte jako bodliny do větší brambory. Místo drátku můžete použít párátka. Oči vytvoříte například pomocí celého hřebíčku (koření) a nos z menšího šípku nebo jeřabiny. Podobně můžete do brambory hustě napíchat samotná párátka. Pokud byste je chtěli obarvit třeba nahnědo, stačí použít fixu.

Ježek z láhve

Elegantně vypadá také ježek vyrobený z téměř libovolné láhve, která svým tvarem připomíná tělo ježka. Nabízí se menší skleněná nebo plastová láhev, kterou je nutné potřít lepidlem, které po zaschnutí zprůhlední a vytvoří drsnější povrch. Poté omotejte hrdlo láhve a kousek širší části hnědou bavlnkou. Nos lze vytvořit z polystyrenové kuličky obarvené načerno. Oči mohou být z korálků nebo zakoupených nalepovacích oček. Jako bodliny poslouží libovolné menší šišky, například z borovice, které na láhev připevněte tavnou pistolí. Volná místa lze vyplnit různými přírodninami, jako je třeba suchá tráva.

Ježek s bambulkami

Milé zvířátko může vzniknout i z hnědého papíru a příze. Na čtvrtku papíru nakreslete kolečko, které bude představovat tělo. Do jeho středu ještě nakreslete menší kolečko, které se později vystřihne. Dokreslete nos, nohy a celého ježka vystřihněte včetně středového kolečka. Nyní celý postup zopakujte, protože potřebujete dvě stejné části. Přízi, nejlépe v nějaké přírodní barvě, si namotejte na tužku, konec provlečte oběma vystřiženými těly a několikrát pevně uvažte. Čtěte také: Přírodní nápoj, který čistí plíce, uvolní průdušky a zlepšuje imunitu. Vyrobit si jej můžete doma ještě dnes.

Prostředním otvorem postupně protahujte tužku s bavlnkou a pečlivě celé ježčí tělo omotejte přízí. Krk a nohy nechejte volné. Jakmile bavlnka dojde, znovu udělejte několik uzlů a zbytek ustřihněte. Poté přízi na hraně prostřihněte, ovšem některá vlákna nechejte nerozstřižená, aby vám nevypadla bambulka. Vezměte provázek, který provlečete mezi oběma tělíčky a jemně utáhněte, čímž bambulku zpevníte. Pak již jen stačí domalovat oči a je hotovo. Další inspiraci na podzimní ježčí dekorace nalezete ve fotogalerii.

Zdroj: Mindy.hu.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu