Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou obyčejných ingrediencí a bude zase obsypaná květy

Ostatní 24. října 2023 | 08:05 — Anna Novotná
Pro orchideje jsou důležité správné podmínky prostředí, jako jsou světlo, teplota, vzdušná vlhkost a zalévání. Orchideje patří mezi nejvyhledávanější květiny do domácnosti, ale ne každý o ně ale umí správně pečovat a často se stává, že tato krásná květina kvete pouze jednou. A to je velká škoda. Poradíme vám zálivku, po které vám bude orchidej kvést doslova jako z vody.
Přestože je orchidej velmi dostupná, mnoho z nás neví, jak se o ni starat / Depositphotos

Celkově existuje přibližně 30 000 druhů orchidejí a více než 100 000 jejích různých variací a kříženců. Je to neuvěřitelné, že? Avšak co z toho, když nekvete? Péče o orchideje může být doslova výzvou, zejména pokud se květině nedaří kvést. Stále se objevují nové tipy a triky, mezi nimi i recepty na domácí hnojiva, která slibují podporu kvetení. Například recept na česnekový roztok s vodou se uvádí jako zázračné řešení.

Přestože je orchidej velmi dostupná, mnoho z nás neví, jak se o ni starat tak, aby kvetla co nejdéle, případně, aby kvetla stále. Máme pro vás skvělý trik, díky kterému budou vaše orchideje vytvářet dokonalou květinovou kolekci, kterou vám budou všichni závidět.

Co budete potřebovat?

  • 1 litr vody
  • 3 stroužky česneku

Opravdu stačí tak málo. Potřebujete pouze tyto 2 ingredience. Vodu nalijte do hrnce a nechte ji převařit. Následně ji odstavte a nechte vychladnout. Po vychladnutí do vody zamíchejte rozmačkané stroužky česneku a nechte odstát jeden den. Po jednom dni tuto vodu přeceďte do nějké mělké a široké nádoby. Orchidej v květináči do této nádoby potom postavte  tak, aby voda dosahovala jen cca 1-2 cm nad spodní okraj květináče. Voda bude vzlínat ke kořenům.

Orchidej ponechte takto ponořenou asi půl hodiny a následně ji z mísy vyndejte, nechte okapat a položte na místo, kde je dostatek slunečního světla. Připravenou vodu nepoužívejte jako zálivku! Důležité totiž je, aby živiny nasály jen kořeny rostliny.

Autorský článek

Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte dovolenou snů

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte...

Dlouhá cesta může být pro dítě utrpením, nová auta ale...

Dokonalé prázdninové letovisko? Plážové ráje Bodrumu...

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Zavřít reklamu