Znáte tento královský recept? Zkuste pochutinu vévodkyně Kate a budete nadšeni

Recepty 25. května 2017 | 09:19 — Anna Novotná
Vévodkyně Kate má i po dvou dětech postavu jako proutek. Napadlo vás někdy, co vlastně jí?
Další 3 fotografie v galerii
Také milujete čatní? / Shutterstock

Samozřejmě si pochutnává na zdravém jídle. Mladá vévodkyně se svěřila magazínu Womansday.com s oblíbeným domácím receptem na cuketové čatní (chutney) s rozinkami.

Co budete potřebovat?

1800 g cukety oloupané, zbavené semínek a nakrájené na malé kousky
4 střední cibule,
3 jablka zbavená jádřinců a nakrájená na malé kousky,
1 šálek rozinek,
1 šálek hrubě nasekaných datlí,
2,5 šálku sladového octa,
4 šálky třtinového cukru,
1 lžička soli,
2 lžíce mletého zázvoru,
2 lžička muškátového oříšku

Jak na to?

Do velkého hrnce dejte nakrájenou cuketu, cibuli, jablka, přidejte zbytek přísad a koření a promíchejte. Přiveďte k varu, snižte teplotu a duste asi 1,5 až 2 hodiny, dokud nebude všechno krásně spojené. Hrnec odstavte z plotny, nechte vše vychladnout a propasírujte. Pak naplňte sterilované sklenice a uzavřete je (pod víčkem nechte asi 1 cm). Ujistěte se, že jsou víčka čistá, teprve pak je našroubujte. Uložte na chladné místo, kde by vám mělo čatní vydržet až 12 měsíců. Po otevření skladujte v lednici a spotřebujte do jednoho měsíce.

Zkuste tenhle recept na cuketové čatní, které si oblíbilo i Její Veličenstvo královna Alžběta II.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Japonská Okinawa: Ostrov modrých lagun, korálových útesů, dlouhověkosti, skvělého jídla a klidu

Japonská Okinawa: Ostrov modrých lagun, korálových útesů,...

TOP 10 instagramovatelných míst Saúdské Arábie. K focení...

Hokkaidó: Japonský ráj prašanu pro freeride snowboardisty i...

Předprodej oblíbených WALK & BIKE sezónek právě začal....

Hledáte místo, kde je krásně po celý rok? Mallorca nabízí...

Leden ve Špindlu: Ideální sněhové podmínky, lyžování bez...

Zavřít reklamu