Nadýchané lívance bez kynutí. Rychlá lahůdka pro mlsné jazýčky
Zdravější verze obsahuje, například ovesné vločky či mouku jako je kokosová či špaldová, ta nezdravá varianta zase droždí nebo množství sladkého sirupu, který k lívancům prostě patří. Někdo si je dělává s jablky a skořicí, někdo je jen potře domácím povidly či posype strouhaným tvarohem. No prostě 100 lidí rovná se 100 chutí. My jsme si dnes pro vás připravili recept na nadýchané lívance z jogurtu, které jsou výborné teplé i studené. A navíc jsou velmi jednoduché na přípravu.
Co budete potřebovat?
- 1 větší kelímek bílého jogurtu
- 1 kelímek (od jogurtu) polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 5 lžic mléka
- 4 lžíce krystalového cukru
- 3 vajíčka
- špetku soli
- olej
Postup
Jako první si oddělte žloutky od bílků. Žloutky utřete s cukrem a následně přidejte mléko, přisypte mouku smíchanou s práškem do pečiva, jogurt a špetku soli, promíchejte a nechte chvilku odstát.
Mezitím si z bílků udělejte sníh a ten zlehka zamíchejte do těsta. Takto připravené těsto nemusíte nechávat znovu odstát, můžete jej začít okamžitě smažit na rozpálené pánvi lehce potřené olejem. Hotové lívance pak můžete ochutit zcela podle svých chutí a fantazie. Posypte je cukrem se skořicí, dopřejte si k nim šlehačku, tvaroh, javorový sirup, domácí zavařeninu nebo čerstvé ovoce. Je to jen na vás. Rychlá a zdravá pochoutka nejen pro děti. Zkuste mléčný řez bez cukru a mouky.