Recept domácí máslové karamely. Mlsejte jako za starých časů

Recepty 02. května 2017 | 08:23 — Anna Novotná
Tento recept je starý již několik let. Je ale stále chutný a oblíbený. Máslové karamelky nejsou dietní, ani zdravé. Jsou plné cukru a másla, ale proč si občas nezahřešit?
Oslaďte si život! Rychlé domácí karamelky, které si zamilujete. / Internet

Domácí máslové karamely, vytvoří jemnou a na jazyku rozplývající se karamelovou chuť. Udělejte je třeba pro návštěvu nebo letos na Vánoce jako netradiční, ovšem chuťově dokonalé cukroví.

Ingredience

  • 150 ml mléka
  • 450 g třtinového cukru
  • 115 g másla
  • 1 plechovka salka 

Postup

Připravíme si formu na pečení o rozměru 20x20 cm. Dno vyložíme pečícím papírem (papír můžeme uložit tak, aby pokryl i boky plechu). 
Mléko ohřejeme na mírném ohni, přidáme cukr a za stálého míchání ho necháme rozpustit nad mírným ohněm. Když se cukr rozpustí, přidáme salko, máslo a vaříme 10 až 15 minut. Dáváme pozor, aby se hmota nepřichytávala ke dnu. 
Připravíme si skleničku se studenou vodou a kápneme trochu hmoty do sklenice. Pokud se utvoří kulička, víme, že hmota má správnou konzistenci a sundáme z plotny. Mícháme, dokud směs nezhoustne a nezačne se táhnout. 
Směs vlijte do papírem vyložené čtvercové formy. Nechte úplně vychladnout a rozkrájejte na čtverečky či vykrajovátky jakýkoliv tvar dle fantazie.

Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte dovolenou snů

Last minute Turecko s cestovní kanceláří TUI aneb Prožijte...

Dlouhá cesta může být pro dítě utrpením, nová auta ale...

Dokonalé prázdninové letovisko? Plážové ráje Bodrumu...

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Zavřít reklamu