Čokoládové brownies bez mouky a cukru: Vláčné a sladké jen díky banánům!
Doba přípravy čokoládových řezů vám zabere maximálně 45 minut. Plus čas na vychlazení.
Co budeme potřebovat?
Ingredience na těsto
3 střední banány, rozmačkané
110 g arašídového másla
1/4 hrnku holandského kakaa
Ingredience na krém s čokoládovým proteinem
2-3 lžíce čokoládového proteinu
trochu sladidla dle chuti (např. stévie)
1-2 lžíce arašídového másla dle chuti
mléko
Pokud v kuchyni nepoužíváte proteinové prášky ani sladidla, máme por vás i druhou variantu krému.
Ingredience na krém s kakaem
125 g krémového sýru
med dle chuti
1-2 lžíce holandského kakaa
mléko
Postup přípravy
Postup přípravy těsta
Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte olejem nebo vyložte pečícím papírem. V malé misce rozehřejte máslo. Banány rozmačkejte vidličkou. V druhé větší míse smíchejte banány, rozpuštěné máslo a kakao. Těsto nalijte do připravené formy a pečte přibližně 20 až 25 minut. Jestli je těsto hotové zkoušíme špejlí. Jakmile se nelepí, je hotovo.
Nechte chvíli chladnout a poté vyndejte z formy k úplnému vychladnutí.
Příprava krémů
Ať už vyberete krém s proteinem nebo s kakaem, postup je stejný. Smíchejte všechny ingredience kromě mléka. Mléko postupně přilévejte, dokud se nevytvoří hustý krém. Až dosáhnete požadované hustoty, namažte na vychladlé brownies. Vložte aspoň na půl hodiny do lednice a poté podávejte. Dobrou chuť!