Blíží se Velikonoce a všude se to bude hemžit vejci. Připravte si skvělou vaječnou pomazánku

Recepty 04. dubna 2017 | 05:30 — Anna Novotná
Vzhledem k tomu, že se blíží Velikonoce a bude se to všude hemžit vejci, máme pro vás několik receptů a inspirací co s vejci. Jako první přinášíme recept skvělou vaječnou pomazánku.
Vaječná pomazánka / Akademiekvality

Kdy jindy se hodí nápadité recepty s vejci než o Velikonocích, kdy nám skoro lezou ušima? Nicméně bychom na ně neměli zapomínat ani v průběhu roku. Obsahují totiž kvalitní bílkoviny, téměř všechny vitamíny, mnoho minerálů a také tolik prospěšné antioxidanty.

Recept na vaječnou pomazánku

Ingredience

  • 9 vajec
  • 250 g pomazánkového másla
  • 4 lžíce majonézy
  • 1 jarní cibulka
  • sůl, pepř

Postup

1. Vejce uvařte natvrdo a nechte zcela vychladnout.
2. Vychladlá vejce oloupejte a z poloviny oddělte žloutky.
3. Žloutky vyšlehejte elektrickým šlehačem s majonézou a pomazánkovým máslem.
4. Zbylá vejce nakrájejte nadrobno a zamíchejte do vyšlehané směsi.
5. Na závěr vmíchejte nadrobno nasekanou jarní cibulku, osolte a opepřete podle chuti.
6. Podávejte na čerstvém chlebu, například s ředkvičkami nebo čestvou pažitkou.

Dobrou chuť!

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Tým českých vědců úspěšně otestoval novou metodu ošetření mateřského mléka, která odstraní nebezpečné bakterie, aniž by došlo ke ztrátě cenných bioaktivních látek

Rádi si posedíte večer na zahradě? Zasaďte si květiny,...

Nepropásněte bezovou sezonu. Léčivý poklad z přírody vám...

Letničky, které nepřestanou kvést: Tipy a inspirace na...

Rozhodujete se, jakého psa si pořídit? Přehled psích plemen...

Dopřejte dracéně nyní správnou péči, díky které celý...

Co s vařenými vejci po Velikonocích? Připravte z nich chutné...

Zavřít reklamu