Blíží se Velikonoce a všude se to bude hemžit vejci. Připravte si skvělou vaječnou pomazánku
Kdy jindy se hodí nápadité recepty s vejci než o Velikonocích, kdy nám skoro lezou ušima? Nicméně bychom na ně neměli zapomínat ani v průběhu roku. Obsahují totiž kvalitní bílkoviny, téměř všechny vitamíny, mnoho minerálů a také tolik prospěšné antioxidanty.
Recept na vaječnou pomazánku
Ingredience
- 9 vajec
- 250 g pomazánkového másla
- 4 lžíce majonézy
- 1 jarní cibulka
- sůl, pepř
Postup
1. Vejce uvařte natvrdo a nechte zcela vychladnout.
2. Vychladlá vejce oloupejte a z poloviny oddělte žloutky.
3. Žloutky vyšlehejte elektrickým šlehačem s majonézou a pomazánkovým máslem.
4. Zbylá vejce nakrájejte nadrobno a zamíchejte do vyšlehané směsi.
5. Na závěr vmíchejte nadrobno nasekanou jarní cibulku, osolte a opepřete podle chuti.
6. Podávejte na čerstvém chlebu, například s ředkvičkami nebo čestvou pažitkou.
Dobrou chuť!