Vyrobit dítěti zábavnou a navíc poučnou hračku je snadné. Stačí vám k tomu část z vlhčených ubrousků

Ostatní 20. února 2021 | 15:06 — Helena Malá
Zabavit děti a ještě je něco rozumného naučit, bývá někdy docela kumšt. Poradíme, jak jim vyrobit inteligentní hračku, která obojí splňuje na jedničku. Stačí využít jednu část spotřebovaných vlhčených ubrousků.
Další 3 fotografie v galerii
Obaly od vlhčených ubrousků mohou posloužit k výrobě chytré hračky pro děti / Depositphotos

Pokud máte doma malé děti, pravděpodobně běžně kupujete vlhčené ubrousky. Hodí se doma i na cestách. Jakmile je spotřebujete, zřejmě je vyhodíte do koše nebo kontejneru s plastovým odpadem. To je ale škoda, obal se vám totiž bude hodit k výrobě pomůcky, která vaše dítko zabaví na dlouhé hodiny.

Není obal jako obal

Obaly na vlhčené ubrousky mohou mít dvě podoby. Buď jsou obyčejné, u kterých taháte ubrousky z otvoru přelepeného lepicí páskou, nebo máte obal, na kterém je přilepený plastový rámeček, který se dá prakticky otevřít a zase zavřít, takže ubrousky nemají šanci vyschnout. A právě tento typ obalu budete potřebovat. Čím více jich nashromáždíte, tím lépe.

Děti milují krabičky

Děti jsou od přírody velmi zvídavé, a tak rády otevírají nejrůznější krabičky a zkoumají, co je uvnitř. Právě této vlastnosti můžete využít k vytvoření zábavné a poučné hračky. Než proto obaly od vlhčených ubrousků vyhodíte, odstraňte z nich plastové rámečky. Jejich mechanismus je velmi snadný a děti se opravdu rychle naučí jej používat.

Stačí karton

Jakmile máte dostatečné množství plastových rámečků s otevíracím systémem, najděte si vhodný podklad. Může jít o kus dřevěné desky, ale vystačíte si i s tvrdším kartonem. Na podklad nalepte rámečky, které podle potřeby upravíte tak, aby uvnitř vzniklo dostatečně velké okénko.

Různé využití

Jakmile máte rámečky připevněné, nalepte do okének, co vás napadne. Nejmenším dětem tam můžete vlepit třeba různé materiály, například alobal, pečicí papír, látku, prázdný obal od léků, seříznutou houbičku na nádobí, knoflíky, bublinkovou fólii a podobně. Dítě bude okénka otevírat a ručkou zjišťovat, jakou rozličnou strukturu jednotlivé materiály mají.

Pokud už vaše dítko pojmenovává různé členy rodiny, můžete do okének nalepit fotografie vašich blízkých. Brzy díky tomu bude rozlišovat nejen mámu, tátu, sestru či bratra, ale i babičky, dědečky, tetičky či strýce.

Podobným zůsobem můžete starší děti naučit třeba rozpoznávat barvy, písmena nebo číslice. Fantazii se zkrátka meze nekladou. O dobrých nápadech na skladování hraček do vody jsme psali zde.

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Smutná zpráva obletěla svět: Zemřel Chandler ze seriálu Přátelé. Bylo mu pouhých 54 let

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Průvodce půjčováním nářadí: vaše cesta k efektivním...

Zavřít reklamu