Chléb nemusíme mazat jen máslem! Upečte cibulový koláč s chlebovou drobenkou

Recepty 03. dubna 2017 | 07:09 — Anna Novotná
Slané koláče mají často ještě větší úspěch než ty sladké. Můžete je podávat ke svačině, vzít je sebou na návštěvu, ale s přílohou v podobě čerstvého salátu hravě zastanou i celý oběd.
Lahodný cibulový koláč s chlebovou drobenkou / akademiekvality.cz

Ingredience na koláč:

  • Listové těsto
  • 400 g cibule
  • 50 g slaniny
  • Špetka mletého kmínu
  • 2 vejce
  • 1 smetana ke šlehání
  • Muškátový oříšek
  • Olej
  • Sůl, pepř

Ingredience na drobenku:

  • 3 plátky chleba
  • 2 plátky slaniny
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl, pepř
  • 20 g másla
  • Hladkolistá petržel

Postup:

1. Listovým těstem vyložte kulatou formu, dno propíchejte vidličkou a vše zakryjte pečícím papírem.
2. Do pečícího papíru nasypte suché fazole a vše vložte do trouby. Předpékejte na 180°C asi 15 min.
3. Současně nechte v troubě zapéct 2 plátky slaniny a chléb.
4. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a slaninu na kostky. Poté vše osmahněte na pánvi s kapkou oleje.
5. Přidejte kmín, osolte a opepřete a dál smažte, dokud cibulka nebude hnědá.
6. Z předpečeného těsta sejměte pečící papír s fazolemi.
7. Cibulovou směs nasypte do předpečeného těsta.
8. Pečenou slaninu, chléb, česnek, máslo a hrst petržele rozmixujte v mixeru na drobenku. Osolte a opepřete.
9. Smíchejte smetanu s vejci a muškátovým oříškem, přidejte špetku soli. Rovnoměrně nalijte do koláče.
10. Na závěr koláč pokryte drobenkou a pečte na 180°C asi 30 min, nebo dozlatova.

Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové cestovatele

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Zavřít reklamu