Při výběru kočky může pomoct i horoskop. K někomu se hodí mourek, k jinému mainská mývalí

Mazlíčci 10. března 2021 | 08:48 — Helena Malá
Pokud milujete kočky a přemýšlíte, jaké plemeno vybrat, může vám pomoct i horoskop. Podle astrologů totiž každému znamení vyhovuje trochu jiná kočičí povaha.
Další 3 fotografie v galerii
Kočičích plemen existuje obrovské množství / Depositphotos

Od 20. století byla z původní domácí kočky vyšlechtěna celá řada plemen. Docházelo i ke křížení s kočkami divokými. Některá plemena koček vznikla ze spontánních mutací vzniklých vlivem šlechtění. Nová plemena koček a nové barevné variety vznikají prakticky každý den a každým rokem se také rozšiřují řady uznaných plemen. Podle dostupných zdrojů jsou v České republice nejvíce chovaným plemenem mainská mývalí, britská kočka a ragdollové. Jestli chcete zjistit, jaké kočičí plemeno se k vám hodí podle vašeho horoskopu, dozvíte se to na následujících řádcích.

Beran (21. 3. až 20. 4.)

O lidech narozených ve znamení Berana se ví, že milují nadpozemské požitky a že jsou velmi činorodí. I proto by měli při výběru kočky sáhnout po exotičtějším plemeni. Krok vedle neudělají například s bengálskou kočkou nebo mainskou mývalí, která působí velmi luxusně. Také ocicat je dobrou volbou. Tato kočka je velmi společenská, inteligentní a vyznačuje se nekonfliktní povahou. To spolu s jejím nevšedním vzhledem ocelota představuje pro Berany ideální volbu.

Býk (21. 4. až 20. 5.)

Býci jsou velmi praktičtí a na žádný luxus si moc nepotrpí. Radost jim udělá i obyčejná kočička, která se toulá po vesnici či zahradě. O běžnou kočku se budou starat stejně jako o nějakou exotickou. Býci se zkrátka rádi drží při zemi.

Blíženci (21. 5. až 20. 6.)

Blíženci milují různorodost a pestrost, a to se odráží i v jejich výběru kočky. Fascinují je kočky s vícebarevnou srstí nebo ty, které mají každé oko jinak barevné. Pohlédněte se po kaliko kočce. Slovo kaliko (někdy také calico či kalico) neoznačuje žádnou konkrétní rasu, ale pouze typ zbarvení srsti. Tyto kočky tedy nemají vlastní druh, ale jejich srst je tříbarevná, klasicky jde o kombinaci bílé, černé a zrzavé barvy.

Rak (21. 6. až 20. 7.)

O Racích je známo, že jsou emotivní a citliví, i proto se jim zavděčí přítulná a mazlivá kočka, jako je ragdoll. Jde sice o velkou kočku, která v mnohých budí respekt, ale má něžnou, dobromyslnou a mírumilovnou povahu. Jsou to velmi mazlivé kočky, které rády svého páníčka provázejí na každém kroku. Podobně se svého páníčka drží i ruské modré kočky.

Lev (21. 7. až 20. 8.)

Pokud si Lev pořizuje domácího mazlíčka, očekává od něj, že bude výraznou osobností. To do puntíku splňuje třeba egyptská mau. Tato nejrychlejší kočka ze všech je hodně aktivní a chytrá. Svého pána miluje, ale k cizím lidem je značně odměřená. Také siamská kočka je pro Lvy dobrou volbou. I ona je vlídná a chytrá a dokáže se třeba naučit se svým pánem chodit na procházky na vodítku.

Panna (21. 8. až 20. 9.)

Typickým rysem je pro Panny jejich pořádkumilovnost. Jen horko těžko by vedle sebe snesli lidé narození v tomto znamení dlouhosrstou krasavici, která by za sebou všude nechávala chuchvalce chlupů. Dobře bude Pannám se siamskými kočkami, které symbolizují dokonalost. Zrovna tak se jim zavděčíte krátkosrstou černou kočkou, protože její chlupy nebudou na všem tolik vidět.

Váhy (21. 9. až 20. 10.)

Váhy nejsou moc rozhodné, měly by si proto vybrat normální průměrnou kočku. Pokud by totiž investovaly do pořízení drahého plemene, mohlo by pak přijít zklamání. Vzhledem k tomu, že Váhy milují rovnováhu, může se jim zamlouvat černo-bíle zbarvená kočka.

Štír (21. 10. až 20. 11.)

Štíři jsou houževnatí, odvážní, trpěliví, vytrvalí a mají rádi tajemství. Sphynx vypadá jako z jiné planety, což může Štírům vyhovovat. Jde o živé a milující kočky, které jsou velmi silně vázané na svého páníčka. Tajemně ale vypadají i běžné domácí kočky černé barvy s výraznýma očima. 

Střelec (21. 11. až 20. 12.)

Aktivní a nevyzpytatelné znamení se nebude bát ani extrémů. Po jejich boku se budou vyjímat nejrůznější exotická plemena, ať už jde o bezsrsté kočky či perské se spláclým čumákem. Střelcům také bude vyhovovat aktivní kočka, sami totiž překypují energií. Pořídit si tak mohou třeba temperamentní bengálskou kočku.

Kozoroh (21.12. až 20. 1.)

Kozorozi mají konzervativní povahu, a tak jim udělá radost i zdánlivě obyčejný mourek s klasickou mourovanou srstí. Ocení ale i dlouhosrsté kočky, které jsou zajímavé a přitom běžné.

Vodnář (21. 1. až 20. 2.)

Manská kočka je známá tím, že má krátký ocas. Tuto jedinečnost ocení právě Vodnáři, kteří jsou také jedineční a originální. Zároveň jde o velmi společenské plemeno, což rovněž Vodnáři uvítají.

Ryby (21.2. až 20. 3.)

Ryby jsou velmi emotivní, loajální a kreativní. Radost jim udělá například kočka s želvovinovým zbarvením srsti. Většinou však rybám, keré se často nechávají jen tak unášet okolním děním, moc na tom, jak kočka vypadá, nesejde. Rybám jde hlavně o to, najít kočku, která s nimi bude ráda sdílet jejich životní prostor. O tom, jaká rizika s sebou přináší neodčervení koček, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu