Byt si můžete vyzdobit i pouhými větvičkami. Jsou zadarmo a nadělají hodně parády

Ostatní 31. října 2020 | 11:12 — Helena Malá
Kdekdo přemýšlí, jak vyzdobit svůj byt či dům a je schopný za dekorace utratit majlant. Přitom tu nejhezčí výzdobu si připravila sama příroda. Stačí vyrazit do lesa nebo do parku a nasbírat si pár větviček. Promění váš byt k nepoznání, a to zcela zadarmo.
Další 3 fotografie v galerii
I jalovec vypadá dekorativně, navíc hezky voní / Pixabay

Možná vás to dosud ani nenapadlo, ale i pouhé větvičky jehličnanů i listnatých stromů a keřů vám do bytu vnesou krásný estetický prvek. Klíč je v tom, jak je naaranžujete. Ale nebojte, není to nic složitého. Máme pro vás pár tipů.

Kulatý svícen

Pěknou dekoraci můžete vytvořit z větviček, které si nastříháte na malé špalíčky. Stačí mít po ruce nafukovací balónek, který nafouknete tak, aby byl kulatý a velikostně odpovídal vaší představě. Pomocí tavné pistole nalepte na balónek první špalíček a pak postupně klacíky překládejte křížem krážem, dokud nemáte z větviček celou kouli. Pamatujte na to, že do větvičkové koule budete muset vložit elektrickou čajovou svíčku, takže v některém místě musíte nechat dostatečně velký prostor, abyste jím svíčku protáhli.

Když máte hotovo, jednoduše balónek propíchněte a případné zbytky z větviček opatrně odstraňte. Do koule ještě můžete vložit nějaké drobné přírodniny, třeba žaludy nebo malé kaštánky. Na ně pak položte elektrickou svíčku. Klasickou rozhodně nepoužívejte, od žáru by vám mohl dřevěný svícen snadno vzplanout.

 Jen tak do vázy

Větvičky se budou dobře vyjímat i jen tak ve váze. Pokud chcete, můžete dekoraci ještě nějak ozvláštnit. Třeba dejte do průhledné vázy šišky a mezi ně zasuňte několik větví. Nebo si z papíru vystříhejte siluety netopýrů či barevných dýní a ty pak na větve nalepte. Nebo do větví zamotejte světelný řetěz. Vázu lze nahradit také proutěným košem nebo taškou, záleží čistě na vaší fantazii.

Podzimní aranžmá

Vytvořit si můžete také zajímavé podzimní aranžmá. Z ohebných březových větviček vytvořte jednoduchý věnec. Spojit jej můžete třeba aranžovacím drátkem. Do věnce potom vložte sklenici, kterou ozdobíte kytičkou vytvořenou z barevného listí. Do sklenice nakonec dejte svíčku a máte parádní podzimní svícen.

Bonsajový stromeček

Zajímavě vypadá i bonsajový stromek. Buď najdete větvičku, která jej rovnou připomíná, nebo stromek vytvořte tak, že jednotlivé větvičky k základnímu kmínku dolepte pomocí tavné pistole. Stromek můžete nechat jen tak, nebo jej oživte kvítky. Můžete si koupit třeba umělé, nebo je vystřihněte z papíru. O dekoracích z šípků jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu