Jak vyfouknout vejce na Velikonoce. Stavte se v lékárně pro injekční stříkačku a máte vyhráno

Ostatní 06. dubna 2022 | 10:42 — Zuzana Procházková
Proces vyfouknutí vejce bývá pro začátečníky poměrně obtížný a může znamenat mnoho zbytečně zničených vajíček. Nezoufejte však, existuje jeden snadný trik, díky kterému se vyfouknutí vejce a zachování nepoškozené skořápky podaří každému. Prozradíme vám, jak na to.
Další 3 fotografie v galerii
Vyfouknout vejce bez poškození skořápky není jednoduchý úkol / Depositphotos

Pokud letos poprvé plánujete barvit velikonoční vajíčka a potřebujete zvládnout vyfouknutí vajec ze skořápek, pak máte před sebou náročný úkol. Vyfouknout vejce bez poničení skořápky je poměrně složité a i zkušeným se to vždy nepovede. Prozradíme vám však jednu vychytávku s injekční stříkačkou, která vše velmi usnadní. V každém případě se ale obrňte trpělivostí a klidem, neboť u práce s křehkými skořápkami je to více než potřeba.

Proč injekční stříkačka

Možná se budete divit, ale injekční stříkačka s jehlou, kterou pořídíte v každé lékárně či prodejně se zdravotnickým materiálem, dokáže skvěle usnadnit vyfukování vajec. Místo toho, abyste ústy složitě vyfukovali vejce malým otvorem, kdy je navíc velká pravděpodobnost rozbití skořápky, to injekční stříkačka udělá elegantně za vás. Injekční stříkačku zakupte o objemu 40 ml, dále si připravte špendlík a misku na vyfouknuté vajíčko.

Jak vejce vyfouknout

Proces vyfouknutí vejce začíná tím, že na obou stranách vejce uděláte miniaturní dírky, které by měly být natolik velké, aby jimi prošla jehla zakoupené injekční stříkačky. Jakmile budete mít hotovo, tak do injekční stříkačky natáhněte vzduch, jehlu vsuňte do vajíčka a vyfoukněte do něj vzduch. Díky tomu se vytvoří podtlak, který vytlačí celé vejce ze skořápky ven. Proces opakujte tak dlouho, dokud celé vejce nevyfouknete.

Na konec vejce vypláchněte

Jakmile budete mít vejce celé vyfouknuté a zůstane vám jen neporušená skořápka, tak je potřeba ji ještě zevnitř vypláchnout vodou. K tomu vám poslouží také injekční stříkačka. Tentokrát do ni však naberte trochu vody, kterou vstříkněte do skořápky. Zatřepte skořápkou, abyste v ni omyly všechny zbytky, naberte do stříkačky nyní vzduch a vyfoukněte vodu ze skořápky ven. A je hotovo. Vejce máte vyfouknuté, vevnitř čisté a je připraveno na barvení. Dále čtěte: Jak připravit domácí přepuštěné máslo neboli Ghí a jej v kuchyni nejlépe využívat.

Zdroj: marthastewart.com, diycesky.cz.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Přes osm let se soustředila na vlastní svět mimo Hollywood. Nyní se Cameron Diaz vrací do nového filmu

Muchovník rychle roste a bohatě plodí. Dopřejte mu podzimní...

K dozrání zelených rajčat pomůže prastará italská finta....

Zahrádkářský kalendář na podzim: Jaké důležité práce...

Podzimní výsev zeleniny nejen pro ranou jarní sklizeň....

Vřes patří k podzimu. Nenáročnost, odolnost a krásné...

Sklizeň a uskladnění mrkve: Kdy sklidit mrkev a jak ji...

Zavřít reklamu