Bleskově rychlý jogurtový dort bez mouky i cukru. Stačí s jogurtem smíchat dvě suroviny a můžete péct

Recepty 27. února 2022 | 12:39 — Zuzana Procházková
Pokud hledáte inspiraci na víkendový moučník, ale zároveň nechcete v kuchyni trávit moc času, pak je tento recept pro vás tím pravým. Bleskově rychlý jogurtový dort, který je lahodný, šťavnatý a nadýchaný jako mráček, potěší každý mlsný jazýček. Navíc je bez mouky i cukru, a proto si ho může dopřát úplně každý.
Další 3 fotografie v galerii
Dokonale nadýchaný dort je složen pouze z jogurtu, vajec a škrobu / Depositphotos

Jestliže máte chuť na nějaký lahodný moučník, ale zároveň se vám nechce trávit spousty času nad jeho přípravou, pak vyzkoušejte tento výtečný a šťavnatý dezert. Je složen pouze ze tří surovin, a to jogurtu, vajíček a kukuřičného škrobu. Připravit jej zvládnete za pouhé dvě minuty.

Navíc, tento jogurtový dezert je zcela bez mouky či přidaného cukru, a proto si jej bez výčitek můžete dát kdykoli, i při dietě. Jogurty můžete použít jak ty slazené, tak ty zcela přírodní. Závisí to jen na vás, respektive na tom, jak moc oslazené dezerty máte rádi.

Bílý jogurt pomáhá s trávením

Nejenže dělá bílý jogurt dort velmi vláčným a šťavnatým, ale také prospívá našemu trávení. Bílý jogurt je lehce stravitelný, má vysokou nutriční hodnotu a jen malé množství kalorií. Přírodní bílé jogurty obsahují vápník, díky čemu urychlují spalování tuků a podporují metabolismus. Kromě toho je dobře známo, že by se měly bílé jogurty jíst při užívání antibiotik, kvůli obsahu probiotických kultur.

Kukuřičný škrob je bezlepkový

Do rychlého jogurtového dortu patří dále kukuřičný škrob, který je rafinovanou a odtučněnou kukuřičnou moukou. Je proto bezlepkový, a dále obsahuje důležité vitaminy A, C, E a minerály jako draslík, zinek nebo železo. Pokud kukuřičný škrob nemáte, pak jej určitě zakupte, protože má v kuchyni bohaté využití. Hodí se například pro zahušťování omáček i jiných pokrmů.

Suroviny na bleskový jogurtový dort

Na přípravu bleskového jogurtového dortu si připravte následující suroviny.

  • 400 g jogurtu oblíbeného typu
  • 40 g kukuřičného škrobu
  • 4 vejce

Postup přípravy

Jak bylo řečeno na začátku, příprava vám zabere doslova pár minut. Vezměte si větší mísu, dejte do ní jogurt a přidejte vejce. Důkladně metličkou rozšlehejte. Poté postupně přidávejte prosátý kukuřičný škrob. Vymíchejte hladké těsto. Dortovou formu o velikost 18 či 20 cm navlhčete, vyložte pečicím papírem a směs do ní nalijte.

Dejte péct do rozehřáté trouby na 170 °C na zhruba 45 minut. Po upečení nechte vychladnout a poté dejte na dvě hodiny do lednice. Po uplynutí této doby můžete servírovat. Dobrou chuť. Dále čtěte: Recept na ty nejlepší koblihy, které jsou lehké jako vánek. Připravit je zvládne každý.

Zdroj: primainspirace.cz, topsvet.cz.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu