Dušené vejce po korejsku, omeleta v hrníčku a další čtyři způsoby, jak připravit vejce v mikrovlnné troubě

Recepty 01. dubna 2022 | 07:34 — Zuzana Procházková
Vajíčka jsou jednou z nejuniverzálnějších potravin, neboť z nich lze vykouzlit nespočet lahodných pokrmů. Věděli jste však, že si je můžete připravit také v mikrovlnné troubě a ušetřit tak spoustu času? Inspirujte se několika skvělými recepty, jak si udělat například ztracené vejce či omeletu v mikrovlnné troubě.
Další 3 fotografie v galerii
Pečené vejce v avokádu je v dnešní době velkým hitem / Pixabay

Vejce mají jednu velkou výhodu, a to tu, že jsou velmi jednoduchá na přípravu. Udělat si na snídani klasická míchaná vejce či uvařit vajíčko natvrdo zvládne jistě každý. Kromě obvyklé přípravy vajec na sporáku však existuje i jiný (mnohem rychlejší) způsob přípravy, a to v mikrovlnné troubě. Ta zvládne víc, než byste od ní čekali, včetně například ztraceného vejce.

1. Míchaná vajíčka

Pokud si chcete připravit klasická míchaná vajíčka, tak budete potřebovat pouze vejce, sůl, pepř a trochu mléka. Ingredience dejte do hrníčku, promíchejte a zahřejte v mikrovlnné troubě. Proces ještě jednou zopakujte. Výsledkem bude okamžitá porce lahodných šťavnatých míchaných vajec.

2. Ztracené vejce

Běžná příprava ztraceného vejce může být poměrně náročná a ne každému se povede hned na poprvé. Navíc pokud chcete připravit v hrnci více vajec než jedno, pak je to opravdu jen pro zkušené. Pokud ale vyzkoušíte metodu v hrníčku, do kterého nalijete trochu vody a octa, přidáte vyklepnuté vejce a dáte do mikrovlnné trouby, budete překvapeni, že se vejce samo „zabalí“, jak má.

3. Dušené vejce po korejsku

Korejská dušená vejce jsou oblíbenou pochoutkou, kterou si můžete dopřát nejen na snídani. Jedná se o lahodné vejce s jemně pikantní a slanou chutí, které má konzistenci podobnou soufflé. Dušené korejské vejce se většinou připravuje v troubě, ale lze jej pohodlně uvařit i v mikrovlnné troubě. Jedná se o rozšlehaná vejce s trochou vody, nakrájenou jarní cibulkou, mrkví, sezamovým olejem, rybí omáčkou a mořskou řasou. Směs se nalije do vymaštěného hrníčku a dušená vejce ve stylu soufflé máte za minutku hotová.

4. Smažená rýže s vejcem

Pokud máte chuť na smaženou rýži s vejcem, ale nechce se vám vytahovat pánev, máme pro vás řešení. Stejně dobře jako na pánvi totiž smaženou rýži s vejcem uděláte pohodlně i v mikrovlnné troubě. Vajíčko se totiž po pár vteřinách v mikrovlnné troubě krásně zapeče s rýží, a pak už jen stačí přidat libovolný olej nebo máslo, případně doplnit zeleninou a zamíchat.

5. Omeleta v hrníčku

Pokud máte tři minuty k dobru, můžete si z obyčejných míchaných vajíček udělat dokonalou zeleninovou omeletu z hrníčku v mikrovlnné troubě. Vejce s oblíbenými ingrediencemi zamíchejte dohromady a hrníček naplňte zhruba do poloviny, neboť v mikrovlnné troubě nabyde.

6. Pečené vejce v avokádu

Avokáda jsou v poslední době velmi oblíbená a jednou z jejich variant jsou například lahodná pečená avokádová vejce. K jejich přípravě vám zcela postačí mikrovlnná trouba, ve které vejce v avokádu spolehlivě zapečete. Ozdobit jej můžete například sýrem či bylinkami. Dále čtěte: Jak připravit domácí přepuštěné máslo neboli Ghí a jej v kuchyni nejlépe využívat.

Zdroj: hunker.com, mykoreankitchen.com.

Další články
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za...

Zavřít reklamu