Květen je lásky čas: Připravte si krásně červené dezerty pro zamilované
Red Velvet Cheesecake
Po tomto dortíku z „červeného sametu“ se jen zapráší. Nádherná červená barva navíc potěší.
Ingredience
- Oreo sušenky
- máslo
- smetanový sýr
- zakysaná smetana
- granulovaný cukr
- kakaový prášek
- červené potravinářské barvivo
- vanilkový extrakt
- vejce
Postup
1. Dejte si vařit vodu a doveďte ji k varu. Poslouží jako vodní lázeň.
2. Ze sušenek si připravte základ pro cheesecake. Do mixéru dejte sušenky a rozpuštěné máslo. Mixujte, dokud se směs nespojí.
3. Vzniklou směs natlačte na dno formy nebo zvolené nádoby (doporučuji pánev). Pečte asi 8 až 10 minut.
4. Do mixéru si připravte smetanový sýr a šlehejte do hladka. Poté vmíchejte zakysanou smetanu, cukr, kakaový prášek, potravinářské barvivo a vanilku. Vejce přidejte jako poslední. Nejprve je prošlehejte v míse a poté na středním stupni vmíchejte do náplně.
5. Připravte si plech na pečení, který poslouží jako nádoba na vodní lázeň.
6. Nalijte tvarohovou náplň na sušenkový základ. Formu nebo pánev vložte do sáčku vhodného na pečení a následně umístěte do trouby do vodní lázně. Zajistí rovnoměrné propečení cheesecaku a zabrání jeho popraskání.
7. Pečte asi hodinu.
8. Jakmile bude cheesecake upečený, vypněte troubu a otevřete dvířka. Nechte ho zde další hodinu vychladnout.
Červené dortové koule
Tyto chutné koule jsou vyrobeny z červeného dortového Red Velvet korpusu, domácí tvarohové polevy a bílé čokolády. Zažijte výbuch exkluzivních chutí!
Ingredience
- 1 balení směsi na dort Red Velvet
- 1 šálek plnotučného mléka
- 1/3 šálku rozpuštěného soleného másla
- 3 lžičky vanilkového extraktu
- rostlinný tuk a mouka na vymazání
- 1 balení smetanového sýru
- 1/2 šálku soleného másla
- 4 šálky moučkového cukru
- 280 g bílé čokolády
- červený a bílý posyp a moučkový cukr
Postup
1.Předehřejte si troubu na 180 stupňů.
2. Smíchejte směs na dort Red Velvet, mléko, rozpuštěné máslo a 1 lžičku vanilky. Šlehejte asi 1 minutu na nízký stupeň, dokud se suroviny nepromísí. Poté zvyšte rychlost a šlehejte další dvě minuty.
3. Těsto nalijte do moukou vysypané formy.
4. Pečte asi 25 minut.
5. Koláč vyklopte na mřížku a nechte asi 2 hodiny vychladnout.
6. Vyšlehejte smetanový sýr a změklé máslo na středním stupni. Jakmile bude směs krémová, přidejte 2 lžičky vanilky a šlehejte, dokud se směs nesmíchá. Poté zvyšte rychlost a šlehejte 2 minuty.
7. Studený koláč nadrobte do mísy. Vmíchejte 2 šálky smetanové směsi.
8. Z vytvořené směsi vyrobte kuličky a rozmístěte na plech. Dejte na 8 hodin nebo přes noc do chladu.
9. Roztavte bílou čokoládu. Poté namáčejte kuličky do polevy. Položte je na plech a ihned posypte posypem nebo moučkovým cukrem.
10. Nechte vychladnout a podávejte.
Psali jsme také: Seznamte se s medvědím česnekem a poznejte sami, v čem spočívá jeho výjimečnost.
Zdroj: southernliving.com.