Připravte si bleskový nadýchaný rebarborový koláč s drobenkou, po kterém se jen zapráší

Recepty 24. května 2022 | 09:51 — Zuzana Procházková
Pro mnohé je voňavý a nadýchaný koláč s rebarborou návratem do dětství, kdy jej naše babičky s oblibou pekly. Rebarbora je nejen velmi zdravá, ale také na sladko v koláči dokonale chutná. Pakliže hledáte inspiraci na nějaký osvědčený recept, pak vyzkoušejte tento rebarborový koláč. Uvidíte, že se po něm jen zapráší.
Další 3 fotografie v galerii
Nadýchaným a voňavým rebarborovým koláčem potěšíte každého / Pixabay

Rebarbora je poměrně nevšední ingredience, která má však mnohé využití v kuchyni. Naše babičky z rebarbory dokázaly připravit naprosté zázraky. Nejčastěji se však zavařuje nebo se z ní dělají lahodné zákusky a jiné sladké pečivo. Navíc v dnešní době rebarboru koupíte v jakémkoli supermarketu a můžete tak potěšit rodinu či příbuzné originálním receptem.

Rebarbora a zdraví

Rebarbora je cenným zdrojem vitaminů ze skupiny B, jež mají obecně schopnost posilovat svaly, nervy a kosti. Dále naleznete v rebarboře také niacin stabilizující krevní oběh a kyselinu pantotenovou, která podporuje kvalitu pleti, vlasů a nehtů. Kromě toho je rebarbora také bohatá na kyselinu listovou, jež hraje důležitou roli pro správnou krvetvorbu. Nakonec v rebarboře naleznete vysoký obsah vlákniny, vápníku a hořčíku. Díky své nízké energetické hodnotě je vhodná i při redukčních dietách.

Je zřejmé, že rebarbora má velmi příznivé účinky na lidský organismus. Tak proč si z ní neudělat tento lahodný dokonale nadýchaný rebarborový koláč s drobenkou. Navíc je příprava velmi rychlá a zvládne jej naprosto každý.

Suroviny na lahodný rebarborový koláč

Na přípravu nadýchaného rebarborového koláče s drobenkou budete potřebovat následující suroviny:

  • 15 lžic polohrubé mouky
  • 15 lžic mléka
  • 7 lžic oleje
  • 5 lžic cukru
  • 2 vajíčka
  • 1 prášek do pečiva
  • rebarboru

Na drobenku si připravte

  • 12 lžic hrubé mouky 
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 2 lžíce másla

Postup

Příprava rebarborového koláče je opravdu velmi snadná. Všechny suroviny na koláč, kromě rebarbory, smíchejte ve větší míse dohromady a nalijte na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Následně poklaďte kousky rebarbory. Nyní z hrubé mouky, cukru a másla vypracujte drobenku a posypte s ní bohatě celý koláč. Pečte zhruba 40 minut na 180 °C. Dobrou chuť. Dále čtěte: Založte si dechberoucí záhon z kvetoucích trvalek. Vsaďte na osvědčené kombinace květin.

Zdroj: webmd.com, thespruceeats.com, toprecepty.cz.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Nový Peugeot 208 přichází do Česka. Je krásný, svižný a za super cenu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu