Pokojovky, které by v domácnosti neměly chybět. Přitahují totiž štěstí a bohatství

Dům 17. června 2020 | 08:49 — Anna Novotná
Květiny jsou krásnou ozdobou a zpříjemňují atmosféru domácnosti. O některých se říká, že navozují harmonii a přitahují bohatství. Které pokojové rostliny by u vás tedy neměly chybět?
Dalších 9 fotografií v galerii
Existuje rostlina, která je opravdu označována jako strom peněz / Depositphotos

Rostliny jsou úžasné. Zkrášlují nám bydlení a přinášejí do domovů pozitivní energii. Lidé, kteří se zajímají o zásady Feng Shui, o tom ví své. Které by tedy u vás doma neměly chybět?

Tlustice

Víte, která rostlina je označována jako strom peněz? Možná byste čekali, že je to bambus, který svým vzhledem může připomínat strom, ale v tomto případě mluvíme o crassule, jinak označované jako tlustice, rostlina peněz, dolarový strom či rostlina štěstí. Pojmenování dostala díky svým listům, které připomínají mince a čím jsou větší a silnější, tím více peněz by měly přitahovat do domácnosti.

Bambus

Ale i již zmíněný bambus prý hraje svou pozitivní roli. Je ztělesněním zdraví, růstu a peněz, protože tak rychle, jak rostou bambusové výhonky, tak rychle se prý může zvyšovat prosperita i ve vaší domácnosti.

Aukuba

Respektive japonská aukuba, patří mezi další rostlinu, která má přitahovat peníze do domácnosti. Právě tento druh rostliny dostal pojmenování "zlatý strom", který do domácnosti přináší nejen štěstí, ale i bohatství.

Máta

Máta se pěstuje v mnoha domácnostech, ale jen málokdo si uvědomuje, jaké jsou její účinky. Už v dávných dobách obchodníci věřili, že máta dokáže přilákat zákazníky do obchodu. Proto ji ve svých obchodech a krámcích museli mít. Výhodou máty je, že ji můžete zužitkovat jako bylinku i v kuchyni. Její pěstování je velmi jednoduché a zvládnete ho i v truhlíku na balkoně.

Kaktus

Kaktus je držák, který přežije téměř vše. Jediné co opravdu nemusí, je příliš bohatá zálivka. Jedná se sice o pichlavou rostlinu, ale právě jeho bodliny mají odhánět zloděje a záškodníky. Na druhé straně, pokud kaktus rozkvete, můžete prý očekávat i rozkvět vašeho bohatství.

Kapradina

Patří mezi rostliny, které byste měli pěstovat ve své domácnosti už jen proto, že stále zelené listy produkují kyslík, oživují domácnost a přinášejí harmonii.  A zavěšená vypadá ohromně dekorativně. Říká se, že majiteli, který se o kapradinu příkladně stará, se otevřou poklady a tajemství světa. 

Zamiokulkas

Tato rostlina svým vzhledem připomíná exotický sukulent, který dokáže narůst do výšky několika metrů. Je nenáročný na pěstování a zároveň prý působí jako silný magnet na peníze. Nicméně, pokud skutečně chcete do domácnosti díky této rostlině přilákat peníze, tak byste k jeho kořenům měli přidat pár mincí a umístit jej na vhodné místo, nejlépe do jihovýchodní části domu či bytu. Psali jsme také: Muškáty nejen jako okrasa. Fungují jako repelent, posílí imunitní systém a hodí se i do sladkých koláčů.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Futuristický elektromobil IONIQ 5 přijíždí ve sportovní verzi N Line

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu